Salariul minim ajunge la 2.350 de lei. Ministrul Muncii a făcut anunțul

0
Sursă foto: Guvernul României

Ministrul de Finanțe a confirmat că de la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare salariul minim diferențiat, astfel că valoarea acestuia va fi de 2.350 de lei pentru angajații cu vechime de minimum 15 ani și pentru cei cu studii superioare.

„Vom aplica de la 1 decembrie.La următoarea şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare, vom avea o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii se vorbeşte de salariul minim, dar nu de salariul minim diferenţiat în funcţie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. După ce se modifică, vom veni cu hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim 2.080, 2.350 pe studii superioare, pentru cei cu 15 ani 2.350 de lei. 15 ani indiferent unde au lucrat”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

De asemenea, ministrul a precizat cum vor creste salariile profesorilor, de la 1 ianuarie 2019. Ministrul a prezentant mai multe grafice, iar cea mai mare crestere o vor avea profesorii universitari, de peste 600 de lei.

„Medicii si asistentele nu vor avea niciun fel de crestere de la 1 ianuarie, pentru ca au urcat direct pe grila din 2022. Cresteri vor fi la celelalte categorii din Sanatate”, a anuntat Olguta Vasilescu.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here