Salariile românilor cresc cu 15%. Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017

30

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede creşterea salariilor cu 15%. Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

„Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 20/2016 privind creșterile salariale în special din domeniul Educației și Sănătății a fost declarată constituțională și, în consecință, legea care permite creșterea salariilor în Educație și Sănătate a fost promulgată de mine astăzi și va intra în vigoare de la începutul anului viitor”, a declarat Klaus Iohannis în luna Decembrie.

Astfel, salariul de bază din învăţământ a fost mărit cu 15 la sută, de la 1 ianuarie 2017. Mai mult decât atât, deputații au decis creșterea cu 25 la sută şi a salariului de bază de încadrare pentru personalul Casei de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, statul trebuie să facă plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul salariului din acest an și majorarea cu 15 la sută a lefurilor angajaților din sistemul de asistenţă socială.

 

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

30 COMENTARII

 1. Degeaba măriți salariile ptr că patronii taie orele de muncă pe contractul de muncă nu si in realitate si in loc de 8 ore trec 4 ore sau 6 că sa nu mai plătească ei impozite dar te cheamă și sâmbătă și duminică la munca

   • Zauuu ? Si atunci de ce mai tine firma ? Hai sa fim seriosi … nene patroane ! Ma faci sa rad cu asemenea tampenii ! Ma lasi ? DUte si canta la alta masa asemena prostii !

 2. restul bugetarilor sa mai astepte nu ?in 2016 nu au primit nici macarun procent la salariu…..si in opinia guvernului nici pentru 2017 nu vor nimic….

 3. Oameni de nimic, conducatori corupti si nedrepti. Dar numai in educatie si sanatate sa fie salari mari, nai astialalti nu suntem oqmeni? celalti nu conteaza?! Vai ce mentalitate josnica!

 4. mai munciti si voi…timpul trece leafa merge….ma refer la o parte din bugetari.noi cei de la privat hmmm santem la mana patronilor.

 5. Păcat!!păcat Ca trăim in Romania asta condusă de nenorociți.noi cei din sistemul privat nu mai suntem oameni.am ajuns slugile patronilor(sclavagism)……munca,munca …..si la salariu nu esti bun de nimic!!!!!

 6. Români sunt numai bugetarii!? Unde aţi mai pomenit că salariile bugetarilor să fie peste salariilor din mediul privat!? ( potrivit INS salariul mediu brut al bugetarilor este cu 400 lei mai mare decât a celor din sectorul privat!!!)
  Cândva, un patron trebuia să mărească salariile în sectorul privat în funcţie de salariul minim pe economie si studii. Acum, de cîţiva ani buni s-a uitat acest lucru.
  În cîteva judeţe nu este nevoie de hotărâre de guvern în acest sens, dar în Harghita şi Covasna, patronii îşi permit nişte salarii de mizerie. Soţul meu cu facultate şi în drept pentru a se pensiona anticipat, dacă ar mai lucra 2-3 ani ar ieşi la pensie cu salariul minim pe economie!!
  Şi UDMR-ul ales cu aceea majoritate ruşinoasă este părtaş la aceste nedreptăţi de 27 ani!
  Interziceţi odată partide pe criterii etnice !

  • Nu degeaba se spune :”La noi, ca la nimeni”. Mergem toti si ne angajam in inst publice. Nu mai stam la privat. E mai „cald” la stat. Salarii bune, cresteri salariale anual (in educatie de 2 ori pe an), program scurt, munca putina, etc.

 7. Munciti cot la cot cu noi in invatamant,vedeti leafa pe care o primiti dupa zeci de ani de munca,si apoi comentati.

 8. Care salariu de baza este mai mare-al unei salariate cu 20 ani vechime ca infirmiera ,6ani ca asistenta medicala,grad principal din 2016 in meseria de asistenta ,sau o asistenta medicala cu vechime de 18ani si grad principal din 1999?

 9. Natie de oameni nebuni si prosti…va uitati peste gard in curtea altuia sa vedeti ce are in loc sa faceti ceva in propria ograda. Daca invidiati bugetarii pentru salariu si munca prestata de ce nu intrati in sistem? Era o vorba… cand inviti la munca sa-ti vad sapa in mana.

 10. Nu inteleg,ca asistent medical cu grad principal peste 22 ani vechime,nu s-a marit salariul cu 15% asa cum domnia sa premierul Dragnea o promitea…m-am trezit cu 100 lei in plus la salariu baza…de ce se promit mariri salariale si nu se tin de cuvant? Iar din 2010 sporul de.vechime a disparut total..
  nu sesizeaza nimeni la revenirea acelui spor?

 11. Guvernul anunta cu surle si trambite marirea de salarii bugetarilor dar intrebarea este deunde banii necesari???economia este asa cum este tot din cauza lor.
  Plus ca cei care lucreaza in sistemul privat,practic cei care produce bruma de bani din economia tarii,sunt lasati la mana patronilor..nu cred ca este corect..

 12. Nu îmi vine sa cred ca peste tot se vorbește de banii oamenilor,salariile romanilor,dar aici intra doar bugetarii iar noi astialalti care lucram în privat nu suntem nici oameni nici romani deci o sa plecam dracului sa lucram în alta parte sa vedem ce dracul o sa mai împărțiți voi bugetarii.

 13. La privat … la privat nu se vor mari , aici e vorba de intelegerea facuta cu patronatul oamenilor de afaceri romani care se pare ca nu le mai ajung banii pentru vacante in locuri de care noi nu stim decat numai de pe harta ca exista cu nume si femei exotice , nu le mai ajung la unii pentru jocuri de noroc … si alte asemenea magarii numite investitii .. ce sa mai dea si la saracul angajat care trage ca magarul in jug sau ca boul , e tot aia … Ca e doar in Romania nu ? Si ne mai miram ca se pleaca in masa dincolo ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here