S-a schimbat metoda de calcul a notei finale de la Bac și Evaluare Națională

0

Candidaţii la examenele naţionale trebuie să știe că s-a schimbat meteoda de calcul a notei de la Bac și Evaluare Națională, conform unei decizii a Ministerului Educaţiei cu privire la metodologia de organizare pentru sesiunile de examen 2017.

Cei care solicită reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată, în plus sau în minus, şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, nota finală fiind cea stabilită în urma contestaţiei. Potrivit Ministerului Educației, nu mai este valabilă condiţia diferenţei minime de 50 de sutimi pentru ca nota să fie modificată.

„Anul trecut, ministrul Mircea Dumitru a decis să intervină cu această modificare şi la contestaţii, ca acea contestaţie să fie admisă nu trebuie să mai aibă diferenţă de un punct pentru a decide nota finală şi de asemenea nici lucrările care au avut note iniţiale peste 9,50, în condiţiile în care erau contestate, în varianta veche nota la contestaţie rămânea nota finală. Anul acesta, sesiunea 2017, atât pentru Evaluare Naţională cât şi pentru Bacalaureat aceste diferenţe nu mai sunt impuse, drept pentru care candidaţii la aceste examene atunci când solicită reevaluarea lucrării iau la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10, şi cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. În condiţiile în care sunt siguri de ceea ce au făcut în timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrării, pentru că urmarea reevaluării nota finală va fi cea de la contestaţii”, a transmis Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, într-o conferinţă de presă.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here