marte

Roverul Curiosity, care a asolizat pe Marte în anul 2012, transmite spre Pământ la sfârşitul fiecărei zile marţiene datele pe care le-a adunat în ultimele 24 de ore şi 39 de minute (aceasta fiind durata unei zile marţiene). Printre aceste date se numără şi fotografii de înaltă rezoluţie, realizate cu ajutorul camerei Mastcam.

O fotografie publicată de NASA a stârnit foarte multe controverse pe rețeaua de socializare Facebook. Imaginea a fost surprinsă de roverul Curiosity în luna iulie a acestui an și înfățișează o formațiune stâncoasă.

Nu munții din fotografie sunt elementul care fac obiectul controversei, ci o creatură ciudată care escaladează o stâncă. Forma identificată de roverul Curiosity este foarte similară cu cea a unui păianjen.

curiosity-a-fotografiat-pe-marte-un-paianjen-urias-foto_1

Fotografia în cauză a reaprins ideea cum că pe Marte există forme de viață și NASA ascunde cu desăvârșire acest aspect.

Pe de cealaltă parte, specialiștii sunt de părere că este vorba despre o iluzie optică creată de umbrele din zonă. De asemenea se vehiculează și ideea că vietatea este de fapt o piatră și din cauza distanței de unde a fost făcuta fotografia se poate crede că este o vietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.