Românii vor primi voucherele de vacanță la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august

0

Mircea Dobre, ministrul Turismului, a anunțat, vineri, că voucherele de vacanță se vor acorda după rectificarea bugetară care va avea loc la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august.

Potrivit acestuia, instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat sunt obligate să cuprindă la acel moment în buget aceste cheltuieli, pentru a nu mai exista nici o problemă juridică.

„Anul acesta, voucherele de vacanță se acordă după momentul rectificării bugetare, care va avea loc la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. După această rectificare bugetară toate instituțiile publice centrale și companiile de stat vor acorda aceste vouchere de vacanță, în funcție de cum vor cădea de comun acord cu sindicatele, dacă au așa ceva sau reprezentanții salariaților. Ulterior, începând cu data de 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță va fi stabilită printr-o Hotărâre de Guvern. Toată lumea să stea liniștită că aceste vouchere de vacanță se dau exact cum s-a promis în Programul de guvernare. La momentul actual, nicio instituție nu și-a bugetat acest vouchere. În momentul în care se va face rectificarea bugetară, toată lumea — instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat — va trebui să prevadă în bugetul propriu și abia atunci se pot da aceste vouchere de vacanță”, a transmis Ministrul Turismului.

Măsura se aplică pentru sectorul public, iar tichetele vor putea fi folosite oriunde în țară. Persoanele care îşi vând tichetul altora sunt pasibile de amenzi ce pot echivala cu până la 14 salarii minime brute.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here