Românii pot beneficia de tichete cadou în valoare de 150 de lei de Ziua Copilului

18

Românii primesc o veste bună înainte de 1 iunie, Ziua Copilului. Angajatorii pot  să le dea câte un tichet de 150 de lei pentru a le lua un cadou micuțului care îi așteaptă acasă.

Aceste bani nu se impozitează și se află în regimul de tichete cadou, potrivit Codului Fiscal.

„Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei”. Prevederea apare în normele metodologice ale Codului Fiscal, referitoare la articolul 76 din Cod, unde se face referire la veniturile din salarii şi asimilate salariilor.

De asemenea, de acest tichet pot beneficia ambii părinți, chiar dacă lucrează la aceeași firmă. Angajatorul poate oferi cei 150 de lei atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, deci o familie cu doi copii poate primi, în total, echivalentul a 600 de lei fără ca banii să fie impozitaţi.

Mai mult decât atât, textul de lege nu arată că suma este destinată exclusiv copilului, așadar pot beneficia de ea și femeile care sunt însărcinate.

Există și angajatori care nu țin cont de faptul că un angajat are copii sau nu și oferă aceste tichete ca o recompensă înainte de sărbătorile importante.

loading...
loading...
loading...
loading...

18 COMENTARII

 1. Cum draga cei cu serviciu au noroc??? Nu asa e firesc sa ai un servicii sa poti intretine o familie. Tu cu ce traiesti de unde ai bani daca nu dintr_un serviciu, ca pun pariu ca nu traiesti doar cu aer. Sau ce propui sa se stimuleze munca la negru? Sau esti din categoria celor care stau dor cu mana intinsa? Pune osu’ si munceste si pe urma scrie Romania trezestre! 🙁

  • Corect.eu am 33 de ani sufar si de boala oaselor de sticla dar muncesc imi este greu dar am o familie de crescut..pacat ca oatronul meu nu cred ca ne va da da

  • Bravo! Sunt unii care stau si asteapta mana cereasca…..din pacate sunt multi cu mentalitatea asta si invidiosi pe cei care lucreaza ‘……..cand o data la un an li se dau ceva bănuți sub forma de cadou….chiar si de ar fii 2 lei!

 2. Cei fara servici ce ….sa aiba Roxana???
  Noi sa mergem la serv si tu sa stai relax acasa sa-ti platim noi una alta…
  Stai cap.ă si fa copii…
  Ce sa-ti povestesc…nu ai noroc…
  Ai dreptate. Romania trezeste-te si pune putorile la treaba.
  Lasa facebook-ul si cauta-ti de munca sa ai noroc si tu sa primesti povesti de 150 lei…

  • Dute și tu la munca .
   Trezește și tu dimineață la ora 4 și ceva ,muncești 12 ore și vezi cum este .și tot nu avem mai multe facilități că și voi care stați acasă și beneficiați de ajutoare sociale.

 3. Si cei care privesc pensie alimentara de intretinere avand in vedere che pensiamo alimentare e trimisa direct din firma??fica mea nu a primit in 10 ani nimic de la tatal ei de la firma del la nimeni. Stind ca se da prime peste prime.dar asta e

 4. Buna seara
  Eu am nepotica in clasa ||-a si eu ma ocup de ea la scoala ,caci parintii lucreaza in afara tarii!!
  Si mepotica nu a primit niciodata , nici un leu!
  Cum se procedeaza ca sa primeasca acesti bani?
  Astept raspuns!
  Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here