Românii primesc 500 de lei amendă dacă nu deszăpesc trotuarele și zonele de acces

0

Autoritățile le recomandă românilor să participe la activitatea de deszăpezire și să înlăture zăpada de pe trotuare și din zona de acces în bloc sau case. Dacă nu respectă legea riscă să primească amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei.

„Persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 h după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale. La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării lor. Ignorarea respectivelor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 500 de lei, iar pentru persoanele juridice amenzile se încadrează între 500 de lei și 2.000 de lei”, transmit autoritățile.

De mâine, primăriile din județele afectate de ninsoare își vor trimite reprezentanți pentru a face controale și a da amenzi acolo unde este cazul.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here