Românii pot cumpăra titluri de stat cu 1 leu. Dobânda acestora este de 4,5%

1

Ministerul Finanţelor a anunţat lansarea unei noi emisiuni de titluri de stat cu valoarea nominală de 1 leu, de data aceasta având scadenţa la 3 ani (faţă de 5 ani emisiunea anterioară), dobânda de 4,5% (faţă de 5%) şi fiind transmisibile. Emisiunea se desfăşoară în perioada 1-24 august 2018.

Titlurile de stat din noua emisiune pot fi cumpărate:

– în perioada 1-24 august 2018 de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal.

– în perioada 1-22 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul rural.

– în perioada 1-23 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul urban.

Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar, dar şi prin virament bancar atât prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului cât şi prin oficiile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română.

„Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română SA”, precizează Ministerul Finanţelor.

În perioada de subscriere (1-24 august 2018) investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.

În paralel, Ministerul Finanţelor Publice va flexibiliza Programul Tezaur, prin două modificări importante ale cadrului legislativ pentru a da posibilitatea transferului dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat către un alt investitor persoana fizică şi pentru a permite răscumpărarea acestora de către stat înainte de scadenţă.

Mecanismul de răscumpărare anticipată sau de transfer al dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat va include şi modalitatea de deducere a cheltuielilor aferente răscumpărării, prin reţinerea din valoarea nominală a eventualelor plăţi de dobândă, dacă acestea au fost efectuate.

În 6 iulie 2018 s-a încheiat cu succes prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie lansată de MFP în cadrul Programului Tezaur – ediţia Centenar, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an. „Volumul total de subscriere atins a depăşit 786 de milioane de lei, se menţionează în comunicat.

loading...
loading...
loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Foarte intetesant!!!
    Vânzarea titlurilor a avut loc in perioada 1-24.08.2018, iar articolul care se vrea de informare” apare în data de 11.09.2018!!!
    Voi primiti salariu pt astfel de „stiri”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here