Românii, obligaţi să-şi pună senzori de gaze în apartamente

2

Românii care au centrală termică și geamuri termopan la casă sau bloc, trebuie să-şi monteze senzori de gaze. Cei care nu fac acest lucru riscă să primească amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei, potrivit Ordinului ANRE nr. 179/2015, care se aplică de la 1 ianuarie 2017. 

Obligaţia apare dacă fereastra camerei în care este instalat aragazul sau centrala are geam termopan.

Astfel, sute de mii de români sunt obligaţi să monteze detectoare de gaze, chiar dacă locuinţele lor sunt încă racordare la sistemele centralizate de distribuţie a energiei termice, iar oamenii au doar un aragaz acasă.

Dispozitivele costă sute de lei, şi, după câţiva ani, trebuie înlocuite şi cumpărate altele.

Articolul 6 din Procedură spune că oamenii sunt obligaţi să pună la dispoziţia firmei care face verificarea documentaţia tehnică pe baza căreia s-a făcut instalaţia de gaze din casă. Dacă oamenii nu o au, sunt obligaţi să o ceară distribuitorului de gaze sau celui care a făcut instalaţia acum zeci de ani, direct sau prin intermediul firmei care vine să facă revizia.

Dacă nici firma şi nici distribuitorul nu are documentaţia tehnică, omul trebuie să reconstituite unele documente, în urma unui contract o firmă de proiectare a instalaţiilor de gaze.

Mai multe detalii pe avocatnet.ro

loading...
loading...
loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Avem coloana de evacuare a gazelor arse sau scaparilor de gaz, am hota racordata la exterior, am camara, din bucatarie, cu usi care nu etansaza iar gemuletul este continuu deschis , fac verificarea CT si a instalatiei conf normelor ,mai vreti multe ? Nu va pare ca exagerati ? Majoritatea nenorocirilor pornesc de la instalarea defectuasa a buteliilor, a cosurilor de fum si a instalatiei electrice defecte sau improvizate . Cui vreti sa mai bagati bani in buzunar ?

  2. IN CAZUL SCAPARILOR DE GAZE IN APARTAMENT, DISPOZITIVUL… I N C H I D E , automat alimentarea GUREI/GURILOR DE FOC respectiv masa de aragaz si centrala apartamentului. Fizic exista unu, SENZORUL si doi, VENTILUL ELECTROMAGNETIC /ultimul se monteaza la intrarea in apartament/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here