Românii care pierd 40% din salariu în luna septembrie

0

Salariile mai multor angajați români au scăzut cu până la 40%, aceștia pierzând sume cuprinse între 250 de lei și 2.000 de lei din leafă, potrivit Agerpres.

Se pare că situația a fost semnalată reprezentanților Guvernului, însă nimeni nu a luat nici o măsură.

Este vorba despre cei care lucrează în cadrul Autorității Feroviare din România, iar diminuarea salariilor a fost decisă de conducerea instituției.

Situația ingrată în care a ajuns AFER-ul, instituție publică finanțată integral din venituri proprii, constituie efectul unei probleme pe termen lung, de cadru legislativ și de interferență a unor diverse interese. La momentul apariției Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice salariații instituției aveau un contract colectiv de muncă în vigoare, drept pentru care au fost menținute în plată salariile stabilite. Începând cu anul 2012, la încetarea contractului colectiv de muncă au fost menținute salariile în plată conform completărilor și modificărilor Legii nr. 284/2010 care prevedeau ‘menținerea în plată’ a salariilor. Menționăm faptul că în AFER nu au mai avut loc majorări salariale din anul 2008. De aici au apărut problemele AFER, care, în urma controalelor Curții de Conturi, a fost atrasă în procese care sunt și în prezent pe rol”, a explicat Ioneta Alexe, liderul sindical al AFER.

Vă reamintim că sunt probleme și cu plata salariilor din bugetele locale. Primăriile se plâng că nu mai au cu ce să își plătească angajații și nici nu mai sunt fonduri pentru utilități.

Primele efecte ale Legii Salarizării: Nu mai sunt bani de salarii în bugetele locale

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here