Rețeta zilei: Mucenici moldovenești cu miere. Se fac repede și sunt foarte gustoși

0
Sursă foto: Cozonacul Dolofan

Tradiția spune că mâine, 9 Martie, toate gospodinele trebuie să facă mucenici pentru a avea noroc și fericire tot anul. Noi vă recomandăm o rețetă delicioasă de mucenici moldovenești cu care îi veți impresiona pe cei dragi.

Aluat mucenici

50 gr drojdie
6 ouă
250ml lapte
100 gr unt
1 kg făină
350 gr zahăr (250g aluat – 100g pentru sirop)
250 gr nucă
1 lămâie rasă
½ linguriță sare
4 esențe rom
4 plicuri zahăr vanilat
miere de albine

Înainte să dăm drumul la prepararea mucenicilor, scoatem toate ingredientele pe masă ca să se se aclimatizeze pentru câteva ore. Ca și în cazul cozonacilor, e important ca ingredientele să fie la temperatura camerei. Recomandare: pentru obtinearea unui aluat pufos, cerneți făina. Nu strică să faceți această operațiune de două ori.

Dizolvăm drojdia și puțin zahăr în 2-3 linguri de lapte cald. Acoperim cu câteva linguri de făină cernută și lăsăm, undeva la căldură, maiaua să crească. (aprox 15 min). Cât așteptăm ca maiaua să crească, topim untul și îl punem deoparte să se răcească. Laptele călduț, este foarte important să fie doar călduț și nu fierbinte, se amestecă cu zahăr, coaja de lămâie, romul (2 dintre cele 4 sticluțe) și zahărul vanilat (2 dintre cele 4 pliculețe).

Acum că maiaua a crescut, e momentul să ne suflecăm mânecile și să ne murdărim puțin mâinile. Facem o mică groapă în muntele de făină și adăugăm, pe rând: ouăle, maiaua crescută, laptele în care am încorporat aromele. Turnăm laptele călduț și aromatizat, puțin câte puțin peste compoziție și amestecăm cu grijă până când compoziția devine omogenă. Frământăm! Adăugăm treptat untul și frământăm preț de 15-20 min.

Citește continuarea rețetei pe Cozonacul Dolofan

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here