Reteță pentru Paște: nuci umplute și tăvălite în zahăr pudră

0

Dragi gospodine, nucile umplute nu trebuie să vă lipsescă de pe masa de Paște. V-am pregătit o reteță simplă pe care o puteți prepara într-un timp foarte scurt:

Ingrediente aluat:

4 ouă, 200 g zahăr, 300 ml ulei, un pachet de margarină, un pachețel mic de drojdie, un vârf de cuțit de sare, faină cât să ai un aluat omogen.

Pentru cremă ai nevoie e 100 g de zahăr, o esență de rom, 400 ml de lapte și 100 g cacao.

Cum se prepară:

Bați bine ouăle și adaugi câte puțin zahăr. Amesteci până se topește și pui margarina. Folosești mixerul pentru a omogeniza margarina cu restul conținutului. Drojdia o topești într-un sfert de apă caldă peste care adaugi sarea. Uleiul se pune treptat pentru a nu tăia compoziția.

Aluatul se pune într-o formă de nucă și se bagă la cuptor pentru 30 de minute.

Amesteci cele 100g de cacao cu zahărul, esența și laptele și lași totul la rece timp de 20 de minute. Scoți jumătățile de nuci și le umpli cu câte un vârf de linguriță de cremă și le unești. Se lasă la rece câteva ore și apoi le treci prin zahăr pudră.

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here