Rechizite școlare GRATUITE pentru elevi. Cine poate beneficia de ele

5

Copiii care provin din familii cu venituri reduse vor primi și anul acesta rechizite gratuite de la stat.

Pentru a beneficia de ajutor părinții trebuie să realizeze un dosar în care să includă următoarele documente:

– Copie după certificatele de naștere sau buletin pentru toți copiii din familie;
– Copie după buletinele părinților;
– Adeverință cu venitul net (dacă este cazul, dacă nu lucrează vreunul din părinți declarație la notar din care să reiese că nu au realizat venituri), dacă este șomer sau pensionar copie după cupoanele de pensie sau șomaj;
– Copie cupon alocație complementară sau monoparentală;
– Copie după sentința de divorț și cuponul de pensie alimentară dacă este cazul;
– Copie după certificatul de deces și cupon pensie de urmaș pentru copiii orfani;

Ministerul Educaţiei Naţionale şi inspectoratele şcolare judeţene solicită bani europeni pentru acordarea de rechizite şcolare copiilor care provin din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial.

Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru copii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, la începutul anului şcolar 2018/2019.

Rechizitele vor fi distribuite către copii la sediul grădiniţelor şi şcolilor. Pentru copiii preşcolari, rechizitele vor rămâne în grădiniţă, urmând să fie folosite de aceştia pentru activităţile din clasă.

Pot primi gratuit rechizite şcolare copiii care provin din familiile cu venituri reduse, în sensul că sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie realizat este de cel mult 50 % din salariul minim brut pe ţară.

loading...
loading...
loading...
loading...

5 COMENTARII

  1. tot tiganii cu ajutoare sociale vor avea parte de rechizite si copii ai caror parinti lucreaza in strainatate si au haine de firma si fel de fel de telefoane la moda,insa copiii ai caror parinti lucreaza pentru un salariu care trece putin peste limita nu se incadreaza…offf ca nu mai este dreptate

  2. Nici eu nici sotul nu avem loc de munca si avem patru copii doi la scoala si doi la grădinița ne pun de la scoala sa facem actele pentru rechizite dar declarația la notar costa 60 lei !!!!cate rechizite îmi iau eu de 240 lei cât DAU pe declarații?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here