Raluca Turcan: „PNL cere dezbaterea în procedură de urgenţă şi respingerea OUG 6 şi 9”

0

PNL cer dezbaterea în procedură de urgenţă şi respingerea OUG 6 şi 9 de către Parlament, deoarece acestea ar permite „devalizarea banilor publici în favoarea clientelei PSD-ALDE”, a transmis Raluca Turcan într-o conferință de presă.

„PNL solicită majorităţii PSD-ALDE dezbaterea în procedură de urgenţă în Parlament şi respingerea celor două ordonanţe economice ale Guvernului Grindeanu – ordonanţele 6 şi 9 – două formule de legalizare a furtului acoperit de acte. După foiletonul Ordonanţei 13, există şi două ordonanţe economice prin care se permite devalizarea banilor publici în favoarea clientelei PSD-ALDE. Dacă Ordonanţa 13 modifică legile penale, există ordonanţele 6 şi 9 prin care se umblă la buzunarul statului, la banii alocaţi de la buget. În plan economic există două măsuri ale Guvernului Grindeanu care au acelaşi impact nefast în plan economic cu cel avut de Ordonanţa 13. Prin Ministerul Dezvoltării autorităţile locale pot lua credite de angajament în cadrul programului naţional de dezvoltare locală într-un mod strict arbitrar, într-un mod care depinde doar de voia ministrului Dezvoltării Regionale, adică a domnului Liviu Dragnea. În felul acesta se creează un buget paralel faţă de bugetul care a fost votat în Parlament. Un buget prin care se acoperă din banul public interesele clientelei politice a majorităţii PSD-ALDE şi în acelaşi timp se introduce o discriminare între autorităţile publice locale, între cele favorizate de majoritatea PSD-ALDE şi cele defavorizate„, a adăugat Raluca Turcan.

Turcan a precizat că prin aceste ordonanțe se elimină răspunderea penală în privinţa abuzului în ce privește cheltuirea bugetelor publice locale.

„Guvernul Grindeanu i-a asigurat domnului Liviu Dragnea nu doar albirea dosarului, ci şi huzurul pe banul public şi folosirea bugetului statului în scopul clientelei politice. PNL va oferi în Parlament răspunsuri clare, soluţii foarte clare ca banii să fie cheltuiţi transparent cu corectitudine şi echilibru în ceea ce priveşte alocarea acestor bani astfel încât ei să ducă la dezvoltarea autorităţilor locale şi nu la favorizarea unei clientele de partid”, a subliniat preşedintele interimar al PNL.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here