Programul EBRD Advice for Small Businesses sprijină dezvoltarea IMM-urilor

0

72% dintre IMM-urile din program și-au crescut cifra de afaceri

BERD, Platforma europeană de consiliere în materie de investiții și Uniunea Europeană desfășoară în România un program dedicat sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) pentru a accesa expertiza necesară unei creșteri sustenabile.

Programul EBRD Advice for Small Businesses ajută întreprinderile mici şi mijlocii să crească, să reușească, să se dezvolte și să devină un adevărat catalizator al economiilor locale şi regionale. Programul facilitează accesul la consultanță de afaceri personalizată, locală sau internațională, într-o gamă largă de domenii, precum strategie, promovare pentru export, management financiar, eficiență energetică, marketing și altele.

Fie că e vorba de o nouă pagină de internet, un sistem de management al calității, o strategie de marketing sau chiar o structură absolut nouă de organizare eficientă, IMM-urile pot accesa programul pentru a găsi consultanții locali sau experții internaționali potriviți care le pot oferi suport în dezvoltarea afacerii.

IMM-urile eligibile în program sunt cele cu o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro, cu mai puțin de 250 de angajați, capital majoritar local și cel puțin doi ani de activitate operațională. De la cele mai mici care vor să crească, la cele orientate spre piețele globale, rețeaua de consultanți, teoreticieni şi experți ajută clienții să progreseze şi să îşi extindă perspectivele.

În termen de un an de la finalizarea proiectului, 72% dintre IMM-uri îşi măresc cifra de afaceri – în medie cu 45 la sută, iar 55 la sută îşi îmbunătățesc productivitatea, pe măsură ce întreprinderea se dezvoltă.

De la lansarea noului program în România, în noiembrie 2017 și până acum, 35 de proiecte sunt deja în curs de implementare, dintre care 32 cu consultanță locală și două cu experți internaționali. Până la încheierea programului, în 2020, peste 100 de IMM-uri vor putea beneficia de suport în dezvoltarea programelor de consultanță.

EBRD Advice for Small Businesses oferă companiilor, în completarea programul de bază, evenimente specializate pe sectoare de activitate și adaptate nevoilor IMM-urilor. Prezentările din cadrul evenimentelor sunt susținute de experți internaționali BERD, cu experiență atât în sectorul abordat în eveniment cât și în consultanță pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Primele două evenimente din serie au fost dedicate sectorului agricol și de producție, iar temele principale abordate au fost:  managementul strategic, planificare strategică, managementul operațiunilor, și instrumente de finanțare.  Aflați mai multe despre următoarele evenimente EBRD Advice for Small Business pe www.knowhowromania.ro.

Despre BERD

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România, cu investiții în țară de 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Angajamentul BERD față de dezvoltarea întreprinderilor locale din România a început în 1993, odată cu lansarea serviciilor de consultanță pentru micul business. BERD a ajutat peste 700 de întreprinderi să acceseze servicii de consultanță şi să îşi transforme afacerea. Într-un an de la finalizarea unui proiect de consultanță, 72% dintre companiile care au colaborat cu BERD și-au mărit cifra de afaceri, în medie cu 45%, iar 55% și-au îmbunătățit productivitatea, pe măsură ce și-au extins afacerea.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here