Prognoza pentru săptămâna viitoare. Vremea se răcește de luni și vin ploile

0

Meteorologii au emis prognoza temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării. Estimare este valabilă până pe 24 septembrie.

BANAT

Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade în prima dimineață, apoi vor scădea și se vor apropia de 10 grade. Urmează o nouă încălzire, treptată, până în dimineața de 17 septembrie, apoi o răcorire, astfel că în ultimele zile de prognoză vor fi temperaturi minime care în medie nu vor mai depăși 12 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, din data de 17 septembrie.

CRIŞANA

Vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, de 20…22 de grade. În ultimele zile de prognoză se va încălzi ușor și treptat. Temperaturile minime vor fi plăcute la începutul intervalului, când media lor va fi de 16…17 grade, apoi vor scădea, astfel că, în 17 septembrie, media pe întreaga regiune va fi de 10 grade. Până la începutul celei de a doua săptămâni se va încălzi cu aproximativ 4 grade, apoi media valorilor termice nocturne va avea valori între 10 și 13 grade. Vor fi averse temporare după data de 16 septembrie.

TRANSILVANIA

Până în data de 20 septembrie vor alterna intervalele cu vreme caldă și cele cu vreme răcoroasă. Cel mai cald va fi la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 31 de
grade, iar a minimelor de 13…14 grade. Cel mai răcoare va fi pe 18 septembrie, când în medie, valorile termice diurne vor fi de 20 de grade, iar cele nocturne de 8…9 grade. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză temperatura aerului nu va mai avea variații semnificative. Vor fi averse în zilele de după data de 17 septembrie.

MARAMUREŞ

Trendul general al temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 11 grade în prima zi, la 9….10 grade în ultimele zile.
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 16 septembrie.

MOLDOVA

Va urma o nouă răcire, temperaturile maxime urmând să atingă în ultimele zile de prognoză 21…22 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, evoluția va fi asemănătoare, la început vor fi temperaturi minime, în medie, de 17 grade, în noaptea de 13 spre 14 septembrie vor scădea până spre 11 grade, apoi vor crește ușor până la 15 grade, iar după data de 17 septembrie vor ajunge din nou în jurul valorii de 11 grade.
Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în intervalul 18-23 septembrie.

DOBROGEA

Valorile medii ale temperaturilor maxime vor scădea ușor și treptat și vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade. În primele două nopți temperaturile minime vor fi, în medie, de aproximativ 19 grade, în noaptea următoare vor scădea până spre 16 grade, pentru ca în intervalul 16…18 septembrie să nu mai aibă variații semnificative. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor minime va scădea treptat, cu 3…4 grade. Vor fi condiții pentru averse în intervalul 19 – 23 septembrie.

MUNTENIA

În intervalul 19 -24 septembrie o nouă răcorire a vremii va face ca media temperaturilor minime să scadă treptat, până la 11…12 grade.
Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 23 septembrie, dar condiții pentru ploi de scurtă durată, izolate, vor fi și în primele zile din interval.

OLTENIA

Vremea se va răcori, astfel că minimele vor fi cuprinse între 11 și 13 grade, în medie regională.
Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în intervalul 17-22 septembrie, când vor fi posibile cantități de apă mai importante.

LA MUNTE

Se va produce o nouă răcorire a vremii, astfel că valorile medii ale temperaturii minime vor ajunge să fie de 5…6 grade.
Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în intervalul 17 și 24 septembrie.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here