Primele efecte ale Legii Salarizării: Nu mai sunt bani de salarii în bugetele locale

0

 

Mai multe localități din țară se confruntă cu serioase probleme financiare, după ce nu au mai rămas bani în bugetele locale. Reprezentanții primăriilor spun că Legea Salarizării își produce efectele și nu vor mai avea cu ce să plătească facturile la utilități.

„Avem 15 angajaţi la Primăria din Dimăcheni. Ar trebui să dăm salariile, dar nu mai avem bani. După creşterile salariale care a avut loc de la 1 iulie, efortul bugetar pentru plata salariilor este de 90.000 de lei pe lună, ceea ce include salariile şi plata contribuţiilor către stat, dar noi nu mai avem bani. Nu mai avem bani nici pentru cheltuielile de funcţionare ale instituţiei deoarece suntem o comună mică şi nu avem alte venituri decât cele de la buget. Am rămas fără bani după ce am crescut salariile personalului şi tot aşteptăm rectificarea bugetară. Nu ştiu cum vom plăti lunea viitoare salariile. Bugetul este gol”, a declarat, viceprimarul comunei Dimăcheni, Valentin Albu, potrivit Mediafax.

Primarii din țară transmit că au ajuns la fundul sacului şi de luna viitoare nu au cu ce să plătească angajaţii sau cei nouă consilieri locali.

Conform grilei de salarizare, acum, un funcţionar din Primărie are un salariu cuprins între 2.000 şi 2.500 de lei, aproape dublu ca până acum. Se pare că nu mai sunt bani în bugetele locale, iar cei din teritoriu nu mai pot cumpara nici măcar lemne de foc pentru încălzirea instituțiilor pe timp de iarnă.

După scandalul de la Ministerul Apărării, premierul a anunțat că nu există nici o problemă financiară și că sunt bani pentru toate salariile, însă specialiștii în economie au anticipat cu câteva luni în urmă acest impas bugetar.

Citește mai multe detalii despre situația bugetelor locale Mediafax.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here