Primăriile acordă alocaţii financiare de până la 428 de lei pe lună pentru copii

17

Alocația pentru susținerea familiei a fost instituită de administraţiile locale pentru a sprijini familiile cu venituri reduse.

Cei care doresc să beneficieze de acești bani trebuie să depună cererea pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei, precum și actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate, la direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.

Pentru familia formată din soţ-soţie sau bărbatul şi femeia necăsătoriţi al cărei venit net lunar/membru de familie se situează până la 200 de lei:
82 de lei pentru familia cu un copil
164 de lei pentru familia cu doi copii
246 de lei pentru familia cu trei copii
328 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia formată din soţ-sotie sau bărbatul şi femeia necăsătoriţi al cărei venit net lunar/membru de familie se situează între 201 şi 530 de lei:
75 de lei pentru familia cu un copil
150 de lei pentru familia cu doi copii
225 de lei pentru familia cu trei copii
300 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia monoparentală formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia al cărei venit net lunar/membru de familie se situează până la 200 de lei:
107 lei pentru familia cu un copil
214 lei pentru familia cu doi copii
321 de lei pentru familia cu trei copii
428 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Pentru familia monoparentală formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia al cărei venit net lunar/membru de familie se situează între 200 şi 530 de lei:
102 lei pentru familia cu un copil
204 lei pentru familia cu doi copii
306 lei pentru familia cu trei copii
408 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Familiile care au în întreținere copii de vârstă școlară beneficiază de alocație în condițiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ organizate potrivit legii.

Documentele necesare

Cerere şi declaraţie pe propria răspundere, Acte de identitate (carte de identitate pentru soţ şi soţie sau, după caz, pentru partener şi partenera, certificat/e de naştere pentru copil/copii sau, după caz, carte de identitate); Permis de şedere temporară, permis de şedere permanentă sau document de identitate eliberat de autorităţile române competente sau paşaportul în cazul cetăţenilor străini sau apatrizi; Certificat de căsătorie; Hotărâre udecătorească de divorţ; Hotărâre judecătorească încredinţare minor/i cu stabilirea pensiei de întreţinere; Hotărâre judecătorească definitivă de încuviinţare a adopţiei, de plasament familial al/a minorului/minorilor; Hotărâre judecătorească privind arestul preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau pedeapsă privativă de libertate; Certificat de deces;
Actul din care să rezulte calitatea solicitantului de tutore sau curator;

 

loading...
loading...
loading...
loading...

17 COMENTARII

  1. Bună ziua suntem o fam formată din 5 persoane dintre care 3 sunt copii sotul si soția va rugam dacă se poate sa ne ajutati si pe noi ptr că nu avem nici un venit eu sunt casnică sotul lucrează ocazional ne descurcam foarte greu vă mulțumim din suflet.

  2. Buna ziua, as dori sa stiu daca pot sa beneficiez de acest venit ,daca avem o autoutilitara,sotul lucrează ocazional, suntem 4 membrii, pt ca am fost la primărie si mi sa spus ca nu se poate din cauza masinii, va rog ,sa ma lămur iti si pe mine,am uitat sa spun, eu sunt casnică

  3. Buna ziua eu acum aud de aceasta lege pentru ca pe noi nu ne-a anuntat nimeni de la primarie.si vreau sa stiu e data legea in monitorul oficial?am si eu trei copii si nu ma descurc cu bani pentru copii,si ar fii minunat sa fie asa masi descurca si eu alt fel.ce trebuie sa fac mai exact.va multumesc o zi buna

  4. Buna am in intretinere 2 copii si sunt salariata sotul nu lucreaza si sunt doar eu cu un salar si alokatia copiilor de 168lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here