Premieră absolută a unei piese având ca subiect tragedia din „Colectiv”, la Teatrul „Bacovia” din Bacău

0

giveusart.com-cortina-teatru-scena

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău pregătește, pentru duminică, o premieră absolută a spectacolului cu piesa „Foc”, un text scris de actorul băcăuan Valentin Braniște, inspirat din tragedia produsă în Clubul „Colectiv” din București, în care și-au pierdut viața până în prezent 53 de tineri.

„M-a marcat profund soarta nefericită a tinerilor aflați în club pentru a se simți bine. Cum actorii sunt reflexia societății, trăind cu o intensitate specială clipele prin care trece aceasta, am fost îndemnat din interiorul meu să fiu scribul care să pună în fața oamenilor continuarea, prin intermediul artei teatrale ofensive și posibil cu ecou în timp, a trăirilor celor ce au fost martori la tragedie, dar și a cauzelor care au dus la curmarea ori afectarea monstruoasă a atâtor vieți de oameni tineri”, a declarat, pentru Agerpres, autorul piesei, care este și regizorul spectacolului.

Conform regizorului Valentin Braniște, „în spiritul subiectului”, suportul muzical este asigurat de melodii interpretate de formația Bucovina, în care a activat Adrian Rugină, eroul de la „Colectiv” care și-a pierdut viața salvând cinci vieți din incendiu.

Valentin Braniște a mai precizat că are drept invitați speciali la premieră „preoți și rockeri băcăuani, pentru a se cunoaște și începe un dialog”.

Accesul la acest spectacol se va face pe bază de donații, în limita locurilor disponibile, urmând ca banii strânși în urma evenimentului să fie folosiți în scopul ajutorării victimelor incendiului din Clubul „Colectiv”.

Premiera spectacolului de teatru „Foc” va fi prefațată, vineri, de o altă producție teatrală prezentată cu același scop caritabil.

Teatrului Municipal Bacovia i s-au asociat în acest demers umanitar trupele de teatru pentru adolescenți, Act Bacău și Nobody’s Group, cu spectacolul „We are One for Colectiv”, o producție teatrală unitară, scrisă, regizată și interpretată de membrii celor două trupe de tineri băcăuani.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here