Prăjitură cu mere după rețeta bunicii. Cât de ușor se prepară

0

Prăjitura cu mere este desertul care ne amintește tuturor de copilărie și de zilele în care bunica ne aștepta cu tava în cuptor.

În cinstea acelor momente ne-am propus să vă recomandăm o rețetă foarte simplă și gustoasă.

Pentru aluat aveți nevoie de 2 ouă, 10 linguri zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 12 linguri cu făină și 1 praf de copt.

Pentru umplutură este necesar să cumpărați 1 kilogram de mere, 2 linguri zahăr și puțină scorțișoară.

Cum se prepară aluatul: Se mixează ouăle cu zahărul, adaugi treptat uleiul și amesteci până când compoziția devine omogenă. Se adaugă laptele, praful de copt și treptat făina.

Se pune într-o tavă, unsă cu unt, jumătate din amestesc și se lasă la cuptor timp de 10 minute, la 180 de grade.

Cât stă la cuptor se curăță merele, le dai pe răzătoarea mare și apoi le călești cu zahăr. Aproape de final adaugi scorțișoara și lasi 5 minute la răcit.

Se scoate tava din cuptor, peste aluat se adaugă merele călite și apoi cealaltă jumătate din cantitatea de aluat. Tava se mai lasă la cuptor pentru 45 de minute, iar apoi se scoate la răcit.

La final puteți să o pudrați cu zahăr.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here