Peste 8.000 de poliţişti vor acţiona în perioada Crăciunului pentru siguranța românilor

0

Poliţia Română transmite că este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Şeful Poliţiei Române a dispus ca cei peste 8.000 de poliţişti care vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 5.000 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.400 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, aproape 300 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 335 de aparate radar, atat pe autospeciale inscriptionate, cat si neinscriptionate. În parteneriat cu polițiile din Ungaria și Bulgaria, vor avea loc acțiuni ,,în oglindă” pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Polițiștii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, în 13 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, pe 195 trenuri de călători şi în 220 de staţii şi triaje de cale ferată.

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului sunt preconizate a se desfășura 178 de evenimente publice, la care se estimează participarea a 120.000 de persoane. Măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de aproape 1.000 de poliţişti.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here