Punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei. Măsura se aplică de astăzi

39

Punctul de pensie a ajuns la valoarea de 1.000 de lei, potrivit unui act normativ care a intrat astăzi în vigoare.

De azi, 1 Iulie, punctul de pensie a crescut cu 9% și a ajuns la 1.000 de lei, se arată în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial și care a început să se aplice.

Cu alte cuvinte, românii se bucura de a doua majorare din 2017 a punctului de pensie, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei, cum este prevăzut în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016.

Pensiile trebuie să crească în fiecare an, având în vedere prevederea din Legea nr. 263/2010 ce stabilește că „valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat”, potrivit Avocatnet.ro.

loading...
loading...
loading...
loading...

39 COMENTARII

 1. Dar pensiile de boala nu se majorează? Si daca da atunci cu cat .Eu am pensie de boala in val.de 400 lei cu cat se majorează si din ce data.

  • Din cate stiu eu si la pensia de boala sunt puncte de pensie .Inmultiti punctul de pensie cu 1000 lei si va da cata pensie veti lua. In caz ca va da mai putin de 520 lei ,aceasta va fi pensia ,520 lei (minima)

  • Am avut si eu pensie de incapacitate de munca ..aceste pensii se calculeaza in functie de salariu si vechimea la locul de munca ..daca nu aveti sansa la o pensie mai mare platiti la casa de pensii sa va creasca vechimea macar sa aveti parte de pensie ca lumeacdupa varsta de 60 de ani la femei si nu stiu la barbati poate la fel poate mai multi ani …adica mai tarziu de 60 de ani . Deci asta e intrebati cat trebiue sa dati sa va creasca punctul dv de pensie cu care va calculeaza pensia de varsta ..cautati o audienta la directoru casei de pensiibunde locuiti ..

 2. Nu sunt de acord ca in aceasta tara sa existe doua moduri de calcul pentru cei ce primesc pensii de stat,si anume;Pe puncte pentru noi fraierii si calculul pentru smecheri(Ministerul de interne,Ministerul justitiei,armata Parlamentul si alti angajati bugetari pentr care calculul se face la ce sa cotizat In ultimii 5 ani s-au Isi aleg 6 luni din ultimi 5 ani.In nici o tara din Europa nu exista calcule diferentiate la pesiile de stat de aceea propun guvernului sa dea hotarIri de urgenta pentru asemenea masuri si dupa aceea vedem ce facem si cu puscariabilii.Vreau sa se ia acesta masura pentruca eu vreau sa primesc pensie pe ce am cotizat nu pe puncte.

  • Alo, stimabile cind smekeri de la justitie,interne,mapn munceau simbata si duminica dvs stateati cu nevestica si o gadileati.Basca 12/24 nonstop fara cm sau libere.asa ca ciocul mic.

   • Si eu cand am lucrat fiecare sambata si fiecare duminica si fiecare zi pana seara 420-450 de ore lunar 9 ani la randul fara concediu 9 ani. Am luat bani si am facut puncte de pensie cate 6-8 puncte intr-un an. Cand a venit echipa Base- Boc au dat legea unitara a pensilor. Toti iau pensia dupa cate puncte au facut( asta pe scurt). am inteles nu este mai mult ne limitam al aatata de la opinca la vladica.Dar au aparut pensiile speciale. Tot indivizii de mai sus au inceput cu ele. Apoi altii au continuat .Reusind ca astazi sa benificieze de ele a intreaga ” clasa sociala”; Deputati. avocat parlamentari ministrii, presedinti de te miri de ce comisii. Culmea nesimtirii este dupa mine ca femeile avocat care au nascut peste un copil la fiecare copil li se scade de la varsta standard de pensionare 1 an.
    Asta pentru ca EI ( nesimtitii) stiu ca mamaliga nu exlodeaza a 2-a oara. Oare??

  • Iar baietii destepti/ judecatori au pensia dupa media pe o luna!!?? la alegere. Cum adica media pe o luna ca eu nu inteleg. Sa faci media trebuie sa aduni si apoi sa imparti…. Alo alo tovarasu numai impartii, aduna numai
   Uite cine imparte parte isi face ca deh asa e „pi la noi”.

  • Este corect ce spuneti dar ticalosii isi pun dupa placul inimi,poporul este luat de fraier,ar fi necesar ca noi pensionari sa venim la guvernanti sa facem un miting cu cupoanele de pensie, sa le aratam ca sunt foarte mici,eu am o pensie de 728 lei dupa o vechime de 32 de ani si 11 luni. Am lucrat ca pedagog-supraveghetor si pentru 9 ani lucrati la intrenat am primit 10 lei ,va puteti da seama ce este in tara noastra,este o coruptie la nivel de guvernare,alti traiesc bine si noi traim cum putem. Suntem timpiti ca nu iesim sa ne cerem pensia cuvenita dupa cum am cutizat tari.

 3. Am luat la cunostinta si este o fapta buna a guvernului Dragnea ,si valetul de curte grindeanu DAR intreb ,cand vom fi siguri ca Acest guvern tanar este condus de Premierul Grindeanu si Ministri lui CA zilnic in presa scrie Penali asta nui treaba mea si nici acelor ce se bucura de zanganitul catuselor in Beciul domnesc Si totusi daca au gresit de ce nu se retrag din INALTE functi Temporar cei 2 Presedinti Parlament CAND se permina Procesele de judecat ,PERSONAL nus bucuros ca VOR fi condamnati ,Le urez suces in afaceri ca .banuesc ca au destui bani sa is faca firma si afaceri DE ce tine Parlamentul sub tensiune cu replici dure si vorbe grele ,Chear nu se mai gaseste nimeni sa conduca cele 2 camere senat si deputati EI zic ca nus vinovati Eu cred si nu am dorinte sai vad arestati sau incarcerati Intrebarea de ce se ascund sub imunitate (cat despre pensi marite RECUNOSC ca cei mult este penibil cei putin este corect si fara CATUSE celor ce nea dat un ban in plus (multumim.)

  • Pentru cei care au lucrat in gr1 , punctul de pensie se mareste cu 50% ,iar pentru anii de gr 2-a , punctul de pensie se mareste cu 25% , iar dupa ce se aduna totul va va da punctul de pensie real ,iar acesta se va inmulti cu punctul de pensie ,acum este 1000.

 4. Dar n o sa fie nici pe departe macar jumatate din una din pensiile alea a lor,,speciale”sa fim seriosi ce se mai poate face in romania cu 100lei in plus?

  • Te întrebi ce se poate face cu 100 lei în plus, dar nu te-ai întrebat ce se putea face cu 100 lei în minus când ni i-au tăiat Basescu cu Boc.

  • inmulteste valoarea punctului de pensie(1000 lei),care va fi de la 1 iunie ,cu numarul de puncte calculat prin lege si-ti va rezulta cuantumul pensiei

 5. Pensie anticipata dupa 34 ani de munca, 520 lei,este normal?
  Am facut cerere pentru recalcularea pensiei si raspunsul a fost tot in favoarea lor.

 6. am pensia de 831 cit ar trebui sa-mi faca acuma daca sunte ti buni si stiti sa calculati va rog sa-mi spuneti si mie cit asi primi acuma

 7. Comentariu:asi vrea si eu sa ştiu cit o să ia soţul meu el ia 705 pensia si 734 indemnizaţia jos scrie la punctaj 76817 si val puncte 917 ,50 asi vrea şi eu să stiu cit o sa ia după majorare, multumesc

 8. Pensionari care au muncit la CAP de ei nimeni nu își aduce aminte.Dupa 32ani de muncă la CAP au pensie de 520ron la fel cu cei care nu au muncit.Este corec

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here