Pensiile românilor se majorează de la 1 Iulie. A fost dată ordonanța de urgență

23

Pensiile românilor se majorează de la 1 iulie 2017, pentru că punctul de pensie va crește cu 100 de lei, potrivit unui act normativ care a intrat în vigoare.

Astfel, de la 1 iulie 2017, punctul de pensie va crește cu 9% și va ajunge la 1.000 de lei, se arată în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Cu alte cuvinte, românii se vor bucura de a doua majorare din 2017 a punctului de pensie, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei, cum este prevăzut în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016.

Vă reamintim că până la 31 decembrie 2016, valoarea punctului de pensie a fost de 871,7 lei.

loading...
loading...
loading...
loading...

23 COMENTARII

 1. Dar pensiile de boala nu se majorează? Si daca da atunci cu cat .Eu am pensie de boala in val.de 400 lei cu cat se majorează si din ce data.

  • Din cate stiu eu si la pensia de boala sunt puncte de pensie .Inmultiti punctul de pensie cu 1000 lei si va da cata pensie veti lua. In caz ca va da mai putin de 520 lei ,aceasta va fi pensia ,520 lei (minima)

  • Am avut si eu pensie de incapacitate de munca ..aceste pensii se calculeaza in functie de salariu si vechimea la locul de munca ..daca nu aveti sansa la o pensie mai mare platiti la casa de pensii sa va creasca vechimea macar sa aveti parte de pensie ca lumeacdupa varsta de 60 de ani la femei si nu stiu la barbati poate la fel poate mai multi ani …adica mai tarziu de 60 de ani . Deci asta e intrebati cat trebiue sa dati sa va creasca punctul dv de pensie cu care va calculeaza pensia de varsta ..cautati o audienta la directoru casei de pensiibunde locuiti ..

 2. Nu sunt de acord ca in aceasta tara sa existe doua moduri de calcul pentru cei ce primesc pensii de stat,si anume;Pe puncte pentru noi fraierii si calculul pentru smecheri(Ministerul de interne,Ministerul justitiei,armata Parlamentul si alti angajati bugetari pentr care calculul se face la ce sa cotizat In ultimii 5 ani s-au Isi aleg 6 luni din ultimi 5 ani.In nici o tara din Europa nu exista calcule diferentiate la pesiile de stat de aceea propun guvernului sa dea hotarIri de urgenta pentru asemenea masuri si dupa aceea vedem ce facem si cu puscariabilii.Vreau sa se ia acesta masura pentruca eu vreau sa primesc pensie pe ce am cotizat nu pe puncte.

 3. Am luat la cunostinta si este o fapta buna a guvernului Dragnea ,si valetul de curte grindeanu DAR intreb ,cand vom fi siguri ca Acest guvern tanar este condus de Premierul Grindeanu si Ministri lui CA zilnic in presa scrie Penali asta nui treaba mea si nici acelor ce se bucura de zanganitul catuselor in Beciul domnesc Si totusi daca au gresit de ce nu se retrag din INALTE functi Temporar cei 2 Presedinti Parlament CAND se permina Procesele de judecat ,PERSONAL nus bucuros ca VOR fi condamnati ,Le urez suces in afaceri ca .banuesc ca au destui bani sa is faca firma si afaceri DE ce tine Parlamentul sub tensiune cu replici dure si vorbe grele ,Chear nu se mai gaseste nimeni sa conduca cele 2 camere senat si deputati EI zic ca nus vinovati Eu cred si nu am dorinte sai vad arestati sau incarcerati Intrebarea de ce se ascund sub imunitate (cat despre pensi marite RECUNOSC ca cei mult este penibil cei putin este corect si fara CATUSE celor ce nea dat un ban in plus (multumim.)

 4. Dar n o sa fie nici pe departe macar jumatate din una din pensiile alea a lor,,speciale”sa fim seriosi ce se mai poate face in romania cu 100lei in plus?

  • Te întrebi ce se poate face cu 100 lei în plus, dar nu te-ai întrebat ce se putea face cu 100 lei în minus când ni i-au tăiat Basescu cu Boc.

  • inmulteste valoarea punctului de pensie(1000 lei),care va fi de la 1 iunie ,cu numarul de puncte calculat prin lege si-ti va rezulta cuantumul pensiei

 5. Pensie anticipata dupa 34 ani de munca, 520 lei,este normal?
  Am facut cerere pentru recalcularea pensiei si raspunsul a fost tot in favoarea lor.

 6. am pensia de 831 cit ar trebui sa-mi faca acuma daca sunte ti buni si stiti sa calculati va rog sa-mi spuneti si mie cit asi primi acuma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here