Pasca cu brânză și stafide pe care trebuie să o ai în coș la Înviere

0
cozonaculdolofan.ro

Pască este un produs care a devenit tradiție în strânsă legătură cu sărbătoarea Paștelui iar azi am acceptat provocarea de a învață să o preparăm, de la mâini dibace, bune cunoscătoare ale rânduielii.

Această rețetă de pască are la bază aluatul de cozonac, drept urmare pașii pe care îi vom urmă sunt similari cu prepararea cozonacului. Marea măiestrie constă în asamblarea ei, dându-i formă specifică, formă rotundă, pentru că se crede că așa au fost scutecele Mântuitorului.

Ca și în cazul cozonacului, avem grijă că ingredientele noastre să fie la temperatură camerei. Cernerea făinii, deși pas pregătitor, e unul foarte important, dacă ne dorim un aluat pufos.

Dizolvam într-un bol mic drojdia împreună cu puțin zahăr și cu 2-3 linguri de lapte cald. Apoi acoperim cu câteva linguri de făină și lăsăm să crească, la căldură, timp de 15 minute, răgaz suficient cât să crească, să ne dovedească că e în stare să ducă în spate greutatea aluatului de care avem nevoie.

Citește continuarea rețetei pe cozonaculdolofan.ro

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here