O echipă olandeză, „Nuon Solar”, a câștigat cursa mașinilor solare „World Solar Challenge 2015”

0

maxresdefault

Vehiculul „Nuna8” al echipei olandeze „Nuon Solar” a câștigat miercuri World Solar Challenge 2015, cursa rezervată mașinilor propulsate cu energie solară, care a avut loc în nordul Australiei, pe distanța de 3.000 km.

„Nuna8” al echipei „Nuon Solar” a parcurs traseul cu o viteză medie de 82 km/h, terminând cursa cu timpul total de 37 ore 26 minute și 15 secunde, conform organizatorilor, citați de agenția EFE.

„Nuon Solar”

Pe locul secund s-a clasat „Red One”, vehicul aparținând unei alte echipe olandeze, „Team Twente” (37h29min.50sec.), urmat de „Tokai Challenger”, al echipei Universității japoneze Tokai (38h18min.58sec).

Competiția a fost „intensă și niciodată până acum nu s-a înregistrat o marjă atât de strânsă”, a declarat Tim van Leeuwen, unul dintre cei trei piloți de la „Nuon Solar”, echipă care a înregistrat cu această ocazie a doua victorie consecutivă în cursă, al cărei start s-a dat în orașul Darwin, iar apoi a traversat deșertul australian, punctul final fiind Adelaide, în sudul Țării Cangurilor.

nuna8-presentatie-soestdijk

La World Solar Challenge 2015 au participat în total 29 de vehicule din 17 țări, între care și trei echipe australiene.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here