Nu mai sunt bani de salarii și pensii. Anunțul făcut de Lia Olguța Vasilescu

0
Sursă foto: Guvernul României

Bugetul României nu face față majorărilor făcute de Executiv în ultima perioadă, iar Guvernul așteaptă rectificarea bugetară pentru a putea plăti salariile și pensiile românilor. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că Guvernul trebuie să ia bani de la serviciile secrete, pază și ordine publică pentru pensii. Declarația ministrului îngrijorează întreaga societate: „Nu putem face rectificare pe bucăţi, noi suntem serioşi şi nu ne batem joc. Trebuie făcut tot, pentru că banii luaţi de la Servicii se duc la pensii.”

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a precizat că legea salarizării a produs efecte care necesită o rectificare bugetară urgentă.

„Legea salarizării a produs efecte, de aceea e nevoie de o rectificare care vizează şi salariile. Inundaţiile, peste porcină nu au putut fi anticipate. Sunt situaţii în care efectivele de porcine se elimină. Nu putem să lăsăm populaţia fără o sumă de bani”, a spus Teodorovici.

Ședința CSAT care are ca temă principală rectificarea bugetară se va desfășura pe 4 Septembrie, potrivit Administrației Prezidențiale.

Președintele Iohannis transmite că a anticipat că Guvernul PSD va ajunge în situația de a nu avea bani pentru salarii și pensii din cauza măsurilor iresponsabile pe care le-a luat.

„Eu am atras atenţia încă de la început că PSD construieşte un buget iresponsabil, un buget care nu poate fi pus în practică şi am atras atenţia în foarte multe rânduri că PSD şi acest Guvern vor ajunge în situaţia de a nu plăti pensii şi salarii fiindcă nu au bani”, a declarat șeful statului.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here