Noul Muzeu al Omului din Paris își deschide din nou porțile

0

img_3563-copie-850

Noul Muzeu al Omului din Paris își deschide din nou porțile, după șase ani de lucrări de renovare a celor 16.000 de metri pătrați, fiind inaugurat joi de președintele Francois Hollande. Publicul îl va putea vizita începând de sâmbătă, 17 octombrie, conform huffingtonpost.fr.

„Mi-ar fi plăcut să se numească Muzeul Umanității, însă toți îl știu ca Muzeul Omului, așa că am păstrat acest nume pe care îi știu oamenii”, a afirmat Bruno David, președintele Muzeului Național de Istorie Naturală.

Pentru a aborda un subiect atât de vast cum este „omul”, expoziția permanentă cuprinde trei părți, în funcție de trei întrebări esențiale: Cine suntem? De unde venim? și Spre ce ne îndreptăm?.

5184

„Am încercat să realizăm un parcurs, o istorie, trebuie ca vizitatorul să călătorească”, a precizat Evelyne Heyer, comisar științific general al Galeriei Omului. Și vizitatorul călătorește. De la corpul uman face un salt la câteva milioane de ani înaintea erei noastre. Iar drumul ia sfârșit cu o mașină din anii 1960 din Dakar, recuperată din Senegal.

Organizatorii își propun ca expoziția permanentă să fie modernă.

„Vechiul muzeu se baza pe trei colecții foarte bogate, al căror obiectiv era să arate cât mai mult prin rânduri nesfârșite de obiecte. Era spiritul muzeelor din anii 1930-1950, când un muzeu trebuia să își arate public bogăția”, a menționat Bruno David.

 În primele trei zile, intrarea la muzeu va fi gratuită, potrivit huffingtonpost.fr.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here