Noi reguli privind înmatricularea autoturismelor. Ce riscă şoferii care nu-şi plătesc la timp taxele

0

mașina

Guvernul a inițiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care se va modifica Codul Rutier. Dacă un cumpărător de autoturism nu va plăti taxele cu privire la deţinere şi înmatriculare în decurs de 60 de zile, înmatricularea va fi suspendată.

„Autoritatea competentă transmite autorităţilor fiscale competente situaţia vehiculelor înscrise/transcrise în evidenţele proprii, în primele 5 zile ale lunii pentru luna precedentă. În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, se explică în proiectul Executivului.

Situaţia autoturismelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute, respectiv dacă titularul certificatului de înmatriculare nu și-a plătit taxele va fi transmisă de autorităţile fiscale competente către autorităţile competente.

„Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile (în termen de 60 de zile), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen. Autorităţile fiscale competente comunică autorităţii competente îndeplinirea obligaţiilor restante, în termen de 48 de ore de la îndeplinirea acestora. La primirea comunicării, autoritatea competentă revocă măsura suspendării înmatriculării”, se mai precizează în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă.

Totodată, trebuie neapărat să știti că, dacă circulați cu un autoturism cu înmatricularea suspendată puteți fi pedepsit cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 puncte-amendă (între 1.125 de lei şi 2.500 de lei).

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here