Ministrul Sănătății: „Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 Martie”

1
Foto: Guvernul României

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat într-o conferință de presă că salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 Martie.

Potrivit acesteia, unii medici vor lua peste 4.000 de euro, însă vor fi și situații în care salariile din sănătate vor scădea.

„3% cu probleme, dar nu cu probleme mari. Pentru consilieri salariile vor scădea cu aproximativ 23%. Consilierii la cabinetul demnitarului trebui să aibă acelaşi salariu. Ajustarea s-a făcut şi la nivelul funcţiior de conducere din minister”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a precizat că infirmierele vor avea, de la 1 martie, un salariu de 2.586 lei net, fără sporuri. De asemenea, un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu de circa 3.000 de lei net.

loading...
loading...
loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. […] Reforma în sistemul de sănătate merge mai departe. Cu toate că multe dintre spitale se confruntă cu lipsa de personal, Ministerul Sănătăţii face eforturi considerabile pentru a aduce medicii buni în sistem şi prin majorarea salariilor se doreşte ca aceştia să nu mai plece pentru a profesa în ţările Uniunii Europene, scriu cei de la eskape.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here