Ministrul Muncii schimbă definiția pensiei. Nu vor fi considerați pensionari toți românii

1
Foto: Facebook Ministerul Muncii

Ministrul Muncii a declarat la un post de televiziune că urmează să redefinească pensia și a subliniat că nu toți românii vor fi considerați pensionari.

„5 milioane de pensii vor trebui recalculate. Nu vom face publică această lege până când nu este gata şi nu vom avea toate calculele, dar şi girul politic. Vom redefini pensia. Vor fi pensionari cei care au vechime în muncă. Nu vor fi consideraţi pensionari cei cu pensia socială minim garantată. Ei vor fi pe o altă lege. Ei nu vor fi amestecaţi cu ceilalţi pensionari care vor avea pensie în funcţie de contributivitate”, a transmis ministrul la RTV.

Lia Olguța Vasilescu a mai precizat că în recalcularea pensiilor urmează să se țină cont și de acordul global.

„Acordul global este introdus în noua lege. Victor Ciorbea m-a rugat să luăm în calcul acest acord global. Aşa este normal să fie. Cei care vin cu adeverinţe şi pot să dovedească acest acord global, bine. Pe restul nu îi putem crede pe cuvânt. Ne pare rău. Legea va fi aplicată în două trepte. Nu creştem vârsta de pensionare nici pentru femei, nici pentru bărbaţi. Rămâne la fel ca şi până acum. Cei care vor să rămână în sistem şi după vârsta de pensionare, pot rămâne, dar fără a cumula pensia cu salariul. Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensii oamenii din oraşele în care a existat poluare. Aşa ieşim la pensie cu toţii cu doi ani mai devreme”, a mai preciza ministrul Muncii.

loading...
loading...
loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here