Ministrul Muncii: Românii care nu au cotizat mai mult de 10 ani la stat vor deveni asistați sociali

0
Sursă foto: Guvernul României

Românii care nu au cotizat mai mult de 10 ani la bugetul de stat nu vor mai fi considerați pensionari, ci asistați sociali.

Ministrul Muncii a anunțat că aceștia nu vor mai primi pensie, deoarece vor fi încadrați în categoria celor care primesc ajutor social.

„Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Ministrul a precizat că aceștia vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, însă a subliniat că suma considerată indemnizație socială nu va fi majorată odată cu punctul de pensie.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here