Ministrul Muncii recunoaște: „Nu sunt bani suficienți pentru pensiile românilor”

0
Sursă foto: Guvernul României

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate că Executivul se confruntă cu dificultăți financiare și că nu sunt bani suficienți pentru plata pensiilor.

„Sunt discuţii dacă mai avem sau nu bani de pensii şi în ultima perioadă am avut chiar o confruntare prin televiziuni cu preşedintele României, care prin luna mai ne întreba dacă mai avem bani de pensii şi l-am invitat să-şi aducă aminte că a aprobat bugetul României, că l-a promulgat şi că a văzut acolo că existau bani de pensii şi de salarii pentru tot acest an. Iar acum suntem în situaţia în care mai este nevoie de bani de pensii”, a spus Vasilescu.

Ministrul a precizat că această situație a apărut deoarece din luna iulie a mai apărut o lege care a crescut din nou veniturile pensionarilor.

„Fiind o lege care a apărut în luna iulie, automat că noi va trebui să o aplicăm după luna iulie şi deci avem nevoie de aceşti bani la rectificare. Asta ca să înţeleagă şi preşedintele României de ce în spaţiul public am tot susţinut că este vitală şi urgentă această rectificare bugetară”, a conchis Olguța Vasilescu.

Analiștii economici au anticipat această situație cu câteva luni în urmă, însă la acea vreme reprezentanții Guvernului susțineau că bugetul permite majorările prevăzute în programul de guvernare al PSD-ALDE.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here