Ministrul Muncii, despre indemnizația minimă pentru mame: „Cea mai mică sumă e de 270 de euro”

0

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că în România sunt foarte puține persoane afectate de plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor.

Ministrul a transmis că cea mai mică indemnizaţie din România este de 270 de euro, după ce zilele trecute a spus că Guvernul ar fi putut să le dea mamelor doar 100 de euro sau chiar deloc.

„Cea mai mică indemnizaţie din România este 270 euro. Sunt nişte doamne, nişte domni, afectaţi de aceasta măsură. În general persoane care au avut salarii foarte mari şi şi-au făcut anumite planuri şi sunt frustrate că am redus această indemnizaţie. 35.000 euro lunar era indemnizaţia maximă care se plătea în România. 35.000 euro însemnă o garsonieră. Pe de altă parte, sunt foarte mulţi care trăiesc în sărăcie”, a declarat Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Ministrul Muncii a făcut referire şi la prezentatoarea TV, Gabriela Cristea, cea care a criticat-o pentru plafonarea indemnizaţiei.

Vă reamintim că recent, Lia Olguța Vasilescu a declarat că nici un român nu contribuie pentru indemnizația de creștere a copilului, iar statul ar fi putut să o elimine cu totul, dar s-a ales doar plafonarea.

Vasilescu: „Nu se contribuie pentru indemnizația de creștere a copilului. Puteam să nu o mai dăm deloc”

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here