Ministrul Muncii anunță TĂIERI SALARIALE. De când se aplică măsura

3
Foto: Guvernul României

Ministrul Muncii a declarat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că vor exista români cărora li se vor tăia salariile de la 1 Ianuarie 2018.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că măsura se aplică pentru cei din sectorul public care au salarii nejustificat de mari.

„Sunt 3% dintre bugetari cărora le scad salariile. Aceste tăieri se vor întâmpla de la 1 ianuarie”, a declarat oficialul, potrivit Observator.tv.

Vasilescu a mai anunțat că salariul minim pe economie va creşte anul viitor cu încă 100 de lei, iar peste 5 milioane de pensii vor fi recalculate.

„Vom face corecţii în legea pensiilor. Va fi un proces mai îndelungat pentru că sunt 5 milioane de pensii care trebuie recalculate. Nu vor fi consideraţi pensionari cei care la ora actuală sunt pe pensia socială minimă. Ei vor intra pe altă lege. Vor primi indemnizaţia pe care o primesc şi acum. A crescut de la 400 de lei, anul trecut, la 520 de lei anul acesta. Din luna ianuarie, va fi 640 de lei. Dar este foarte adevarat ca nu trebuie amestecaţi cu ceilalţi pensionari, unde va fi un calcul separat, în funcţie de contributivitate”, a transmis Lia Olguța Vasilescu.

 

 

 

 

loading...
loading...
loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. LEGEA salarizarii a micsorat nu amarit salariile functionarilor publici din primarii si asta pentru ca primarii ne spun ca nu au bani pentru salariile noastre.Au bani pentru salariile lor(care sunt suficient de mari) si si-au mai dat si cu spor de 25 % pentru fonduri europene.Mai au bani pentru proiectele lor (din care au de castigat) in nici-un caz pentru noi.De aceea se impune o grila de salarizare sa stim si noi pe ce muncim.Suntem oameni cu cite 38 de ani de vechime in munca si cu experienta si ati permis acestor oameni sa-si bata joc de noi.Ma intreb daca o sa va reveniti vreodata.

  2. -Daca a-ti lucrat in administratia locala de ce a-ti dat o asemenea lege care in fapt nu se poate aplica?Asa cum a-ti stabilit salarii pentru primari si pentru presedinti de consilii judetene trebuia sa face-ti o grila de salarizare si pentru functionari in functie de numarul de locuitori pentru ca cei de la o comunitate mai mare au un volum mai mare de munca si nu se poate compara cu cei de la comunitati mai mici-inechitate- doamna ministru.
    Cei care au vrut au facut salarii mari pe cind in celelalte primarii ne spun ca nu au bani in buget si ca au proiecte.Oare acesti consilieri locali au capacitatea sa calculeze salariile pentru functionarii publici?A-ti gindit ca aici este o aberatie ca nici primarii nu sunt in stare sa le calculeze.
    -Treziti-va odata oameni buni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here