Ministrul Educației: „Elevii vor avea manual de Educație Fizică și Sport”

0
Sursă foto: Guvernul României

Liviu Pop, ministrul Educației, a anunțat pe o rețea de socializare că elevii de clasa a 5-a vor avea din toamnă manual la Educație Fizică și Sport.

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele.  Caut soluții și pentru aceste situații.
P.S. Înainte de a emite păreri, lecturați puțin manualul. Multumesc pentru înțelegere”, a scris ministrul pe Facebook.

Manualul are şase capitole, primul fiind Organizarea activităţilor motrice. În cadrul primului capitol, printre lecţiile care vor fi predate Poziţia fundamentală stând şi derivatele acesteia, Alinieri în linie şi coloană şi Întoarceri de pe loc. Al doilea capitol este Dezvoltare fizică armonioasă, fiind descrise exerciţii. Al treilea capitol al manualului se numeşte Capacitatea motrică, printre lecţii fiind Mersul, Alergatul, Săritura. Discipline sportive este al patrulea capitol, iar capitolul V este Igiena şi protecţie individuală. Ultimul capitol se numeşte Comportamente şi atitudini, elevii urmând să fie învăţaţi cum să se comporte într-o echipă sau la o competiţie, potrivit Mediafax.

Părinții sunt revoltați de decizia ministrului și spun că li se apare aberantă măsura. Mai mult decât atât, aceștia cred că ar fi trebuit să fie consultați înainte.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here