Milioane de români sunt afectați de un aliment pe care toți îl avem în bucătărie

0

Metodele clasice ale gospodinelor de a prepara orezul pot lăsa urme de arsenic în mâncare, avertizează oamenii de ştiinţă.

Aceștia au realizat niște experimente care arată că orezul poate cauza consumatorilor probleme de sănătate şi apariţia unor boli precum cele cardiovasculare, diabetul sau cancerul, informează Gândul.

Potrivit acestora, milioane de oameni sunt afectați fără să știe și le recomandă să nu mai fiarbă orezul până când se evaporă toată apa din vas, deoarece această metodă este cea mai periculoasă din punctul de vedere al arsenicului rezultat.

De asemenea, consumatorii trebuie să mai fie atenți să nu cumpere orez din plastic. Acesta a apărut prima dată în China, dar s-a extins extrem de rapid în Vietnam, India şi Indonezia. Se pare că acesta a început să fie vândut și în Europa, iar acest lucru pune viața oamenilor în pericol.

Din păcate, consumatorii nu pot să-l diferențieze încă din magazine, înainte de a fi cumpărat, deoarece orezul natural este amestecat cu cel din plastic, potrivit Healthy Life Story.

Medicii avertizează că orezul din plastic dăunează grav organismului și poate duce la o formă acută de gastrită.

Surse neoficiale susțin că orezul fals este fabricat din cartofi și rășină sintetică și că este plin de substanțe chimice care îl fac să arate ca cel natural.

Un reprezentant al Asociației Restaurantelor din China a spus că dacă se consumă trei farfurii din acest orez ar fi că și cum s-ar consumă o plasă de plastic. Acesta a adăugat că se va face o investigație la companiile despre care se presupune că produc acest aliment, informează ProTV.

În clip-ul următor se observă foarte bine diferențele dintre orezul natural și cel din plastic.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here