Mii de români urmează să rămână fără PERMIS! Decizie fără precedent

0

Mulți dintre conducătorii auto din România pot rămâne fără permis în perioada următoare, pentru că reprezintă un adevărat pericol ceilalți participanți la trafic.

Deputații au votat deja o lege care prevede ca cei care au probleme de sănătate să nu mai poată deține permis de conducere.

Potrivit noilor reglementări, șoferii urmează să fie examinați periodic, iar dacă rezultatele testelor nu sunt corespunzătoare rămân fără carnet. Sunt vizați cei care suferă de boli grave sau au probleme cu vedere.

Intră în această categorie şi cei care iau medicamente puternice. Conform legii, orice medic este obligat să îi trimită la consultaţii de specialitate pe şoferii cu afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale au diabet ori iau sedative.

„În primul rând sunt bolile care nu permit să aibă o bună vedere, să distingă culorile şi să aprecieze distanţa. În al doilea rând sunt bolile care merg cu coordonare dificilă a mişcărilor, de la accidentele vasculare cerebrale, neuroinfecțiile, formele de epilepsie necompensate. Mai sunt şi tratamente medicamentoase care scad atenţia”, explică Adela Golea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj, pentru PRO TV.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here