Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

0
Foto: Romania libera

Președintele României a transmis luni, 23 aprilie, un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre. Klaus Iohannis a subliniat că România este o țară democratică și modernă care are nevoie de o armată puternică pentru a-și întări profilul în NATO și Uniunea Europeană.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Sărbătorirea Zilei Forțelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, are, în acest an, o semnificație aparte.

Centenarul Marii Uniri ne reamintește, mai mult ca oricând, că armata noastră este unul dintre pilonii pe care, de-a lungul timpului, s-au consolidat independența și suveranitatea națională, două dintre fundamentele statalității României. Militarii noștri sunt cei care, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibilă menținerea unității indivizibile a țării noastre.

România de astăzi este o țară democratică și modernă, care are nevoie de o armată puternică, pentru a-și întări profilul în NATO și Uniunea Europeană, în contextul în care cooperarea euro-atlantică trebuie să fie baza securității și stabilității europene.

Tocmai de aceea, în ceea ce privește activitatea și misiunile pe care Forțele Terestre le au de îndeplinit, procesul de modernizare și dotare cu tehnică militară performantă început trebuie să continue, fiind indispensabil asumării ferme a responsabilităților care revin în aplicarea deciziilor Summiturilor NATO.

Apreciez în mod deosebit eforturile depuse în parcurgerea unor etape importante de instruire și pentru atingerea unor niveluri superioare de pregătire și capacitate combativă, împreună cu celelalte categorii de forțe, precum și în îndeplinirea misiunilor încredințate în țară și în teatrele de operații.

România urmărește cu consecvență punerea în aplicare a deciziilor asumate la Summitul NATO de la Varșovia din 2016 și alocă, anual, 2% din PIB pentru bugetul apărării, astfel încât armata noastră să devină mai eficientă în contracararea amenințărilor la adresa securității României și a NATO.

În încheiere, doresc să urez militarilor și civililor din cadrul Forțelor Terestre Române succes în activitatea lor profesională, precum și multă sănătate.

La mulți ani!”

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here