Medicamente INTERZISE în OCCIDENT, vândute în farmaciile din România

2

medicamente

Multe medicamente provoacă efecte secundare extrem de grave și din această cauză au fost scoase de pe piața occidentală. Deși prezintă un risc pentru oameni, ele continuă să fie prezente în farmaciile din România și astfel ajung să fie consumate de pacienți.

De exemplu, piața Algocalminului din țara noastră este estimată la peste 11 milioane de euro/anual. Specialiștii spun că nu beneficiile lui l-au transformat în calmantul principal al românilor, ci prețul mic din farmacie.

Dacă în România Algocalminul este vândut și consumat în cantități mari, în alte țări din Occident acesta a fost interzis tocmai pentru că are efecte secundare care pot fi letale.

Cercetătorii au demonstrat că metamizolul sodic, adică substanța activă din Algocalmin, provoacă boala agranulocitoză, o afecțiune care poate duce la moartea pacientului, pentru că se prezintă ca o infecție acută.

Astfel, substanța care se află în calmantul preferat de majoritatea românilor, a fost interzisă în Danemarca, Belgia, Germania, Spania, Grecia, Irlanda și Olanda, fiind încadrată la categoria „otravă pentru organism”.

Cu toate acestea, medicamente care conţin metamizol sodic sunt vândute la noi fără rețetă, sub denumiri comerciale de algocalmin, algozone, algoremin, centralgin, algiotop, algoblock, alindor, metamizol solacium, metamizol farmacom, sintocalmin.

De asemenea, Piafenul și Benalginul au la bază metamizol și cofeină și se vând în farmaciile românești fără nici un fel de restricție.

Sursă informații: Consolidated List of Products Whose Consumption and/or Sale Have Been Banned, Withdrawn, Severely Restricted or not Approved by Governments

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here