Măslinele din magazine sunt colorate artificial. Acestea pot declanșa cancerul gastric

0

Măslinele din magazine nu sunt deloc sănătoase, iar specialiștii ne avertizează că pot declanșa cancerul gastric, deoarece sunt păstrate în oțet.

APC România  a realizat un studiu pe diferite sortimente de măsline, iar concluziie acestora sunt îngrijorătoare. Măslinele conţin un exces de sare şi oţet, iar pentru a înnegri măslinele, producătorii folosesc lactatul feros (E585) şi gluconatul feros (E579), doi stabilizatori care ar trebui să nu depăşească în dieta zilnică cantitatea de 0,8 mg/ kg corp.

Într-un articol intitulat „Pickled food and risk of gastric cancer-a systematic review and meta-analysis of English and Chinese literature” şi publicat în luna iunie a anului 2012, autorii studiului au evidenţiat o creştere cu 50% a riscului de a căpăta cancerul gastric în urma consumului în exces a alimentelor păstrate în oţet, așa cum sunt măslinele.

Iată ce aditivi se regăsesc în măslinele analizate de APC România 

  • 65% din sortimentele de măsline analizate conțin acid lactic;
  • 60% din sortimentele de măsline analizate conțin acid citric;
  • 45% din sortimentele de măsline analizate conțin acid ascorbic;
  • 35% din sortimentele de măsline analizate conțin gluconat feros;
  • 20% din sortimentele de măsline analizate conțin alginat de sodiu;
  • 15% din sortimentele de măsline analizate conțin glutamat de sodiu;
  • 5% din sortimentele de măsline analizate conțin lactat feros;
  • 5% din sortimentele de măsline analizate conțin sorbat de potasiu;
  • 5% din sortimentele de măsline analizate conțin benzoat de sodiu (substanță cancerigenă)

Mai multe detalii pe APC România

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here