Maria Sharapova, suspendată doi ani pentru dopaj

0

SHARAPOVA

Jucătoarea de tenis Maria Sharapova a fost suspendată doi ani pentru dopaj, a anunțat miercuri Federația internațională de tenis (ITF).

Fostă nr. 1 mondial, Maria Sharapova (29 ani) a făcut obiectul, la Openul Australiei din ianuarie, unui control antidoping pozitiv la meldonium, un medicament apărut în ianuarie 2016 pe lista produselor prohibite.

Tânăra a recunoscut singură, pe 7 martie, că a luat meldonium.

ITF menționează, într-un comunicat publicat miercuri, că suspendarea Mariei Sharapova începe din 26 ianuarie 2016, data controlului pozitiv la meldonium.

Sharapova, suspendată provizoriu după conferința de presă din luna martie, nu va putea deci să mai joace tenis la nivel profesionist înainte de începutul anului 2018.

Imediat după anunțul suspendării sale, rusoaica a anunțat pe pagina sa de Facebook că va depune apel împotriva acestei decizii la Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne.

„Pentru că tribunalul a tras concluzia corectă că nu am încălcat intenţionat regulile anti-doping, nu pot să accept această aspră şi nedreaptă decizie. Tribunalul, ai cărei membri au fost aleşi de Federaţia Internaţională de Tenis, a fost de acord că eu nu am greşit cu intenţie, şi cu toate astea ei vor să mă ţină departe de tenis pentru doi ani. Mă voi adresa imediat cu apel la Curtea de Arbitraj pentru Sport”, a scris Sharapova pe Facebook.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here