Maria Sharapova s-a dopat în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei

0

ms8_2728900a

Maria Shrapova a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă la Los Angeles, ca a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016, informează BBC.

„Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă. Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), privind modificările de anul viitor, unde vor avea loc testele şi un link către modificări. Nu m-am uitat pe acea listă. Sunt pregătită să-mi asum consecinţele, dar nu vreau să se încheie cariera mea în acest fel şi sper că voi avea o şansă de a juca din nou”, a precizat Sharapova.

Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), Programul Antidoping din Tenis (TADP) a confirmat faptul că, pe 26 ianuarie 2016, tenismena Maria Şarapova a furnizat o probă antidoping, în cadrul participării la turneul de Mare Şlem al Australiei. Proba a fost analizată de un laborator autorizat al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Testul antidoping a fost pozitiv, cu identificarea substanţei interzise intitulată Meldonium, anunță Mediafax.

Maria Sharapova va fi suspendată provizoriu, începând cu 12 martie, până la finalizarea anchetei. După anunțul făcut de Federația Internațională de Tenis, Nike, sponsorul principal al sportivei, a anunțat că a întrerupt contractul cu Sharapova: „Suntem întristaţi şi surprinşi de informaţia referitoare la Maria Sharapova. Am decis să suspendăm relaţia noastră cu Maria pe durata anchetei. Vom continua să urmărim îndeaproape situaţia”, a declarat KeJuan Wilkins, purtător de cuvânt al Nike.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here