Stimulent financiar de 2.500 de lei pentru mame. Care sunt condițiile de acordare

0

Mamele ar putea beneficia de un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuţi, potrivit unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, informează Economica.net.

Pentru obţinerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti, iar naşterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei.

Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naştere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieşire din spital/certificat medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz. Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data naşterii copilului.

 Deocamdată măsura este gândită pentru Capitală, însă primari din alte orașe spun că ar putea să o adopte și ei anul acesta pentru a stimula natalitatea.
Citește mai multe detalii pe Economica.net

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here