Mâine e mare SĂRBĂTOARE: Ce trebuie să faci dacă nu vrei să ai ghinion până la sfârșitul anului

0

Credincioșii îl sărbătoresc mâine, 13 Noiembrie, pe Ioan Gură de Aur, unul din cei trei Sfinţi Ierarhi. El este cel care a lăsat credincioșilor multe texte sfinte și cuvinte de învățătură.

În această zi, credincioșii trebuie să mergă la biserică pentru iertarea păcatelor, unde este recomandat să ia cu ei alimente pentru a fi sfințite.

De asemenea, este recomandat ca mâine să dați de pomană oamenilor nevoiași. Puteți să le oferiți din alimentele sfințite la Biserică sau haine pe care nu le mai folosiți.

Tradiția spune că nu e bine ca oamenii să se certe în această zi sfântă, deoarece vor avea ghinion până de Crăciun.

În plus, credincioșii trebuie să rostească mâine această rugăciune:

„O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.”

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here