Luna Septembrie aduce ploi în toată țara. Prognoza meteo pe următoarele 3 săptămâni

0

A fost emisă prognoza meteo pentru perioada 22 august – 17 septembrie 2018. Potrivit estimărilor meteorologice, în luna Septembrie se vor înregistra ploi în aproape toată țara și încep să apară temperaturile de toamnă.

Săptămâna 22 – 27 august 2018

Temperatura aerului se va situa peste norma climatologică a săptămânii în toată țara, cu abateri medii săptămânale mai mari în vest, centru, nord și nord-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare îndeosebi în regiunile extracarpatice. Excepție vor face zonele de munte și partea de vest – nord-vest a țării, unde local vor fi excedentare.

Săptămâna 27 august – 3 septembrie 2018

Valorile termice medii vor mai coborâte decât norma climatologică, îndeosebi în sud și vest, mai ales în prima parte a intervalului.

Cantitățile de precipitații pot fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și local în cele sudice. În partea de sud-est a teritoriului acestea se pot situa în limite normale.

Săptămâna 3 – 10 septembrie 2018

Temperatura aerului se va încadra în general în limite normale, posibil ușor mai coborâte decât mediile perioadei local în sud, sud-est și în zona montană. În cea mai mare parte a țării regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari în nord-vest. Excepție vor face regiunile sudice, unde local valorile termice vor fi apropiate de mediile perioadei.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane și pe arii restrânse în vestul și sud-vestul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here