Locul în care românii primesc casă gratis și salariu de 1.200 euro pe lună

17

Nu o să îți vină să crezi, dar există un orășel deosebit care este descris ca fiind o „utopie socialistă”. Aici nu există poliţie, criminalitate, șomajul este redus şi locuitorii au libertatea de a-şi construi casele unde doresc.

În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toți cetățenii (2.650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1.200 de euro pe lună.

De asemenea, este bine de știut că oamenilor care doresc să se mute acolo li se oferă o casă gratis. Condițiile sunt următoarele: să aibă o familie şi să fie rezidenţi ai acestui orășel timp de cel puţin doi ani.

Sună ca scos dintr-un roman SF, nu? Însă, și spre surprindere noastră, acest orășel chiar există. Marinaleda se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania şi acolo locuiesc în jur de 2.750 de cetățeni,  informează The Mirror.

Marinaleda este descris adesea ca unul dintre cele mai prospere orașe din lume. Orășelul este situat în valea Campina, în mijlocul unor coline cu plantaţii de măslini şi câmpuri de grâu.

Localitatea este condusă de către Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de Robin Hood spaniol. Acesta conduce orășelul Marinaleda încă din anul 1979.

„Trebuie să ne regândim valorile, ca societate de consum, precum și valoarea pe care o acordăm banilor, egoismului și individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca această experiență să se extindă în întreaga lume”, declară  Juan Manuel Snachez Gordillo.

Guvernul din Andaluzia, regiunea de care aparţine satul, oferă gratuit materialele necesare pentru construirea locuințelor, mai notează The Mirror.

Totodată, cetățenii care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi de arhitecţi, dar au sprijin și din partea unor muncitori.

sursa:  The Mirror

loading...
loading...
loading...
loading...

17 COMENTARII

 1. ASA SCRIE IN STATUTULE PARTIDULUI COMUNIST ROMAN DAR NU A FOST APLICAT TOT DIN CAUAZA FMI SI BANCA MONDIALA , FIINDCA CEAUSESCU A CAZUT IN CAPCANA IAR APOI I SA RIDICAT LA CAP NEBUNIA , INSA SI IN FINLANDA , DANEMARCA , NORVEGIA ETC ESTE LA FEL NUMAI IN ROMANIA NU SE VREA IAR POPORUL ESTE FARA DEMNITATE SI ACCEPTA POLITICA DE CORUPTIE SI SCLAVIE DE 26 ANI !!! PANA NU VOM MAI FI PE HARTA !!!

  • bine , punctuat…. dar la noi in tara, cum ai spus si tu , no sa avem parte de asa ceva, deoarece, suntem condusi, de un CLAN MAFIOT, care pune preturi pe alimente, ne imbolnavesc copii cu produsele lor, pe petrol, benzina, si detin cea mai mare putere, in care, puterea se invarte in cerc, si intrii doar pe pile in organizatia respectiva, si din pacate, pe romanii , iau facut in asa fel, sa fie niste ROBOTI, sa le accepte sistemul lor, obligati fortati!

  • Dinut si jhonny, aveti dreptate si eu ma rog la DUMNEZEU ca macar 10-15% din romani sa gandeasca asa ! Ar fi ideal actualmente nicimacar 2% nu o fac !!!
   Cand vor gandi suficient de multi, asta ar fi de fapt TREZIREA la realitate , s-ar putea sa nu mai conteze ca am fi ramas intre timp far de tara !!! Vitorul stranepotilor nostri este deja amanetat !!!

   • Asa sa faceti,rugativa la Dumnezeu,ca asta stiti sa va dea altcineva ceva de pomana,si mai vreti o viata decenta si cinstita?

  • Daca este adevarat as dori sa am o casa si sa pot minci cu demnitate cum trebuie procedat imi puteti spune si ce conditi sint

 2. Asta e vina partidului comunist deoarece din cauza lor Romania a ajuns, poporul nostru, fara demnitate si sclavi strainilor .

 3. Daca ar fii asa toti moldovenii ar pleca acolo. Nu ar mai dormii pe saltele in fata postelor din madrid si ar astepta mancare de pomană. Vrajeala…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here