Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Președintele urmează să țină un discurs

0
Sursă Foto: Administrația Prezidențială

În cadrul vizitei sale oficiale la New York, Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți, 19 septembrie, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cea mai amplă reuniune anuală a șefilor de stat sau de guvern.

Nivelul ridicat de participare la eveniment din acest an reflectă importanța temelor aflate în dezbatere și legitimitatea acordată de statele lumii acestui for multilateral. În mod particular, aceste dezbateri politice la nivel înalt ale Adunării Generale sunt primele la care participă noul Secretar General al ONU, domnul António Guterres, informează Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Președintele Klaus Iohannis, a avut o întrevedere bilaterală cu Președintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajčák, în care cei doi oficiali au discutat despre subiectele de interes de pe agenda organizației, punctând implicarea României în acest cadru.

Șeful statului a reconfirmat angajamentul ferm al României pentru realizarea obiectivelor Președintelui Adunării Generale, care coincid cu interesele țării noastre: promovarea demersurilor de prevenire a conflictelor – foarte importantă pentru asigurarea păcii și securității internaționale; problematica migrației, Președintele Klaus Iohannis asigurându-l pe înaltul oficial ONU de sprijinul României pentru negocierea Compactului Global al ONU pentru Migrație; și eforturile de reformă a ONU, pentru a răspunde mai bine și mai eficient provocarilor relațiilor internaționale contemporane.

Președintele Adunării Generale a mulțumit în mod deosebit pentru disponibilitatea de sprijin din partea României, arătând că țara noastră este, în mod tradițional, un stat care acționează constructiv în relațiile internaționale și o voce relevantă pe plan internațional, transmite Administrația Prezidențială.

Președintele României a mai participat și la recepția oferită de Uniunea Europeană șefilor de delegații UE prezenți la sesiune, respectiv la recepția oferită de Președintele Statelor Unite al Americii, Donald Trump, șefilor de delegații.

De asemenea, Preşedintele României a avut în cursul zilei o serie de întrevederi bilaterale cu Președintele Republicii Estonia, Președintele Republicii Arabe Egipt, Președintele Republicii Serbia, Președintele Consiliului European, Secretarul General NATO și liderii principalelor organizații evreiești din Statele Unite ale Americii.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here