Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Aleksandar Vučić, președintele Serbiei

0
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi joi, 8 martie, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează la București, la invitația Președintelui României.

Vizita a avut loc ca urmare a contactelor bilaterale româno-sârbe intense din ultimii ani și confirmă caracterul foarte bun al relațiilor dintre Bucureşti și Belgrad. Președintele Klaus Iohannis s-a aflat în vizită oficială în Republica Serbia în iulie 2015.

În cadrul discuțiilor, cei doi şefi de stat au abordat căile de aprofundare a cooperării bilaterale, atât la nivel politic, cât şi economic şi sectorial. De asemenea, vor fi discutate modalităţile de sprijin din partea României al procesului de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Președintele României și Președintele Republicii Serbia au aborda, totodată, în cadrul întâlnirii problematica minorităților naționale din cele două ţări, aspecte de interes comun privind cooperarea în Balcanii de Vest și principalele evoluții în dosarul „Kosovo”.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here