Klaus Iohannis: „Îndemn toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale”

0
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis, a transmis vineri, 8 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Constituției României. Președintele îndemnă toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni și asigură acea legătură de încredere între cetățeni și instituțiile statului, esențială pentru dezvoltarea solidă și durabilă a oricărei societăți.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept și a independenței justiției, lupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Președinte al României, în temeiul atribuțiilor de a veghea la respectarea Constituției, îndemn toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale, condiție indispensabilă pentru buna guvernare a societății românești.”

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here