Justiția obligă MTS să recunoască MMA-ul ca ramură sportivă în România

0

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) este obligat prin sentință judecătorească să recunoască Artele Marțiale Mixte (MMA-ul) ca ramură sportivă oficială în România.

După un lung șir de procese, judecătorii au decis că MMA-ul poate să devină un sport oficial și în România, deoarece respectă criteriile specificate în Legea Sportului și în regulamentele de aplicare ale acesteia.

George Stanciu, inițiatorul proiectului de recunoaștere, a declarat pentru Eskape că „decizia judecătorilor este corectă și vine ca o răsplată pentru toți cei care practică și iubesc MMA-ul. Au fost mulți ani de luptă continuă cu piedicile puse de MTS și de cei care l-au condus în acești ani, însă în acest moment sunt mulțumit că recunoașterea ne ajută să dezvoltăm și mai mult această ramură sportivă și la noi în țară. Avem sportivi valoroși, ei merită să fie promovați, susținuți financiar și trebuie să practice acest sport în condiții demne de rezultatele lor”.

Sentința dată de Curtea de Apel București poate să fie atacată prin recurs de către reprezentanții MTS, însă George Stanciu consideră că hotărârea finală va fi tot favorabilă.

Comunitatea de MMA din România nu a ratat niciun campionat internațional organizat sub egida Federației Internaționale de Arte Marțiale Mixte (IMMAF). Sportivii au participat din resurse proprii la 3 Campionate Mondiale ce au avut loc peste ocean și la 3 Competiții Europene. În România s-au organizat deja 9 competiții, seminarii de arbitraj și un curs internațional de arbitri MMA, toate acestea arătând activitatea intensă în scopul recunoașterii.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here