Juncker propune roaming și internet Wi-Fi gratuit în Uniunea Europeană

0

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit, miercuri, un plan conform căruia în anul 2020 în fiecare oraș din Uniunea Europeană serviciile de Internet wireless și de roaming ar urma să fie gratuite, relatează Reuters.

Jean-Claude Juncker a încercat, în discursul său anual cu privire la starea Uniunii Europene susținut, miercuri, în fața Parlamentului European, să contracareze euroscepticismul prin exemple concrete cu privire la modul în care instituțiile din Bruxelles pot îmbunătăți viața de zi cu zi a cetățenilor.

„Atunci când călătorești în Europa cu telefonul mobil vei putea să te simți acasă oriunde în Europa grație noilor prevederi privind roamingul”, a punctat președintele CE.

Jean-Claude Juncker a mai anunțat că UE va pune la punct cadrul legal pentru a promova extinderea Internetului în bandă largă și își va intensifica eforturile pentru a proteja datele personale online ale cetățenilor din cele 28 de state membre.

„Propunem astăzi să echipăm fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless”, a spus președintele Comisiei Europene.

Totodată, Juncker a susținut o serie de propuneri care ar da organizațiilor media o putere mai mare de negociere în relațiile cu Google atunci când media va cere plăți de la cel mai popular motor de căutare pe Internet pentru că a publicat extrase din știrile lor.

„Crearea de conținut nu este un hobby, este o profesie.. Vreau ca jurnaliștii, editorii și autorii să fie plătiți corect pentru munca lor”, a spus acesta.

Uniunea Europeană vrea să reformeze domeniile telecomunicațiilor și drepturilor de proprietate intelectuală, pentru ca acestea să poată recupera decalajul cu Asia și SUA.

Propunerile Comisiei Europene vor trebui aprobate de Parlamentul European și guvernele naționale, ceea ce înseamnă că este posibil să sufere modificări.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here